Amsterdam University Press
Leven met de goden
Title
Leven met de goden
Subtitle
Religie in de oudheid
Price
€ 6,99
ISBN
9789048535637
Binding
eBook ePub
Number of pages
176
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
Paperback - € 15,99

Reviews

"Van twijfelaars tot fanatieke gelovigen die de nacht in de tempel doorbrengen, in de hoop op een bezoekje van de god - ook in de oudheid had je religieuzen in alle soorten en maten. Met vlotte pen brengt Inger Kuin de antieke religie tot leven, waarbij ze ook oog heeft voor de vroegste filosofische kritieken op mythologie en religieuze praktijken."
Joke J. Hermsen

Inger N.I. Kuin

Leven met de goden

Religie in de oudheid

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige filosofen twijfelden zelfs aan het bestaan van goden überhaupt. In dit dynamische religieuze landschap ontstonden ook de eerste christelijke gemeenschappen.

In Leven met de goden belicht historica Inger N.I. Kuin het kleurrijke en complexe religieuze leven van de oude Grieken en Romeinen en de vroege geschiedenis van het christendom. Hoe werd er in de oudheid omgegaan met religieuze diversiteit en met religieuze verandering? En hoe kritisch mochten gelovigen zijn? Sommige aspecten, zoals dionysische extase, laten zien hoe anders antieke religie was. Andere elementen zijn door de eeuwen heen onverminderd actueel gebleven, zoals corrupte priesters en religieuze intolerantie.

€ 6,99
+ Order this e-Book
Author

Inger N.I. Kuin

Inger N.I. Kuin is onderzoeker en docent Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in New York op een proefschrift over religie en humor in de oudheid en studeerde in Amsterdam filosofie en journalistiek. Als journalist schreef ze onder meer voor NRC Handelsblad.

Related titles