Amsterdam University Press
Wereldverbeteraars
Title
Wereldverbeteraars
Subtitle
Een geschiedenis van fair trade
Price
€ 22,90
ISBN
9789463727419
Binding
Paperback
Number of pages
320
Publication date
Dimensions
21 x 13.5 cm
Also available as
eBook ePub - € 11,99

Reviews

Peter van Dam presenteert een boeiende verhandeling over de mogelijkheden en beperkingen van maatschappelijke actie om ontwikkelingslanden een eerlijke kans te geven in de wereldeconomie. Voor wereldverbeteraars en pragmatici.Jan Pronk

Wereldverbeteraars is een hele goede eerste stap in de geschiedschrijving van de eerlijkehandelsbeweging die zeker uitnodigt tot verder onderzoek. Marieke Dwarswaard, Jonge Historici

Peter van Dam

Wereldverbeteraars

Een geschiedenis van fair trade

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Vijftig jaar geleden werd de beweging voor fair trade geboren. Vanuit Nederland waaierde de beweging uit over de hele wereld. Tegenwoordig ligt fair trade in de schappen van elke supermarkt.

Historicus Peter van Dam onderzocht de geschiedenis van deze opmerkelijke beweging. Die is niet alleen ouder dan vaak wordt gedacht, Wereldverbeteraars laat ook zien dat Nederland de bakermat van eerlijke handel was. Van wereldwinkels tot keurmerkkoffie -— vrijwel alle belangrijke initiatieven werden in Nederland gelanceerd. Dit verhaal over gewone burgers die de wereld willen veranderen laat zien dat de erfenis van de jaren zestig nog springlevend is. Zo helpt Wereldverbeteraars ook de wereld van nu beter te begrijpen.

een boeiende verhandeling voor wereldverbeteraars en pragmatici — Jan Pronk

€ 22,90
+ Order this book
Author

Peter van Dam

Peter van Dam is Universitair Docent Globalisering, Religie en Transnationale Civil Society aan de Universiteit van Amsterdam.

Related titles