Europa als wereldspeler
Titel
Europa als wereldspeler
Subtitel
De externe betrekkingen van de Europese Unie
Prijs
€ 35,99
ISBN
9789462985360
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
264
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 33,99

Recensies en Artikelen

Over Global Europe:
"In Global Europe Otto Holman, one of Europe's leading scholars of European integration, provides an extraordinarily compelling introduction to the relationship between the EU and the world. Through detailed and theoretically informed explorations of the Union's trade, enlargement, and security policies he demonstrates the relationship between the internal socio-economic crisis that now afflicts the Union, and external policy. This must-read book makes a significant contribution to the study of European politics, and EU, and international relations."
Alan W. Cafruny, Henry Bristol Professor of International Affairs, Hamilton College

Otto Holman

Europa als wereldspeler

De externe betrekkingen van de Europese Unie

De EU maakt de meest existentiële crisis door in haar zestigjarige bestaan. Tegelijkertijd wordt zij geconfronteerd met oude en nieuwe uitdagingen in haar omgeving die een gezamenlijke aanpak vergen. Maar hoe is het gesteld met het handelingsvermogen van de EU? Weet zij beter dan in het verleden de verschillende componenten van de externe betrekkingen - zoals handel, ontwikkelingshulp en veiligheidsbeleid - op effectieve wijze te combineren? Hoe wordt het externe optreden van de EU bepaald door de interne sociaaleconomische en politieke crises in haar lidstaten?

Deze en andere vragen worden in 'Europa als Wereldspeler' beantwoord in het licht van de huidige impasse in het integratieproces. Een heldere analyse van de externe betrekkingen van de EU tot dusver verschaft ons een beter inzicht in de realiteitswaarde van op de buitenwereld gerichte EU-strategieën.
Auteur

Otto Holman

Otto Holman is universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Europese Politiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde boeken