Auteursinstructies (tijdschriftartikelen)

Information for authors of scholarly articles.

Amsterdam University Press heeft een groeiend fonds van wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. Al onze tijdschriften hebben peer-review en volgen de internationale standaarden voor wetenschappelijke uitgaven. Al onze tijdschriften zijn beschikbaar in digitale vorm en de meeste hebben ook een gedrukte editie.

Vind het juiste tijdschrift

Wanneer u een artikel of een ander soort wetenschappelijke contributie wilt publiceren in één van onze tijdschriften, zoek dan het tijdschrift dat het best bij uw wetenschappelijke interesses past. Een overzicht van alle titels die door AUP worden uitgegeven staat hier

Auteursrichtlijnen

Ieder tijdschrift heeft zijn eigen auteursrichlijnen. Deze kunt u vinden op de eigen pagina's van de tijdschriften. Wilt u een artikel inleveren voor één van de tijdschriften van Amsterdam University Press dan vragen wij u de instructies goed te lezen alvorens het artikel in te leveren bij het redactiesecretariaat van het tijdschrift.

Contact met de redactie

Op de pagina's van de verschillende tijdschriften vindt u contactgegevens van het redactiesecretariaat. U kunt deze gebruiken om contact op te nemen met de tijdschriftredactie en/of een artikel voor beoordeling in te leveren. Geef hierbij aan of het een onderzoeksartikel, boekrecensie of een ander soort bijddrage betreft en let er op dat het manuscript compleet is en voldoet aan de specifaties in de auteursinstructies.

Toestemming voor publicatie

Wanneer uw manuscript is geaccepteerd voor publicatie (na peer review) ontvangt u een toestemmingsformulier waarin u AUP een licentie verleent voor de publicatie.

Publishing Ethics & Malpractice Statement

Wanneer u een manuscript publiceert bij AUP stemt u in met onze Publishing ethics and malpractice statement. De volledige tekst hiervan vindt u hier.

Open Access

AUP biedt verschillende Open Access opties voor haar tijdschriften. Op dit moment zijn 16 van onze tijdschriften beschikbaar in Diamond Open Access. Wij bieden uitgestelde open access na 24 maanden en direct green open access voor onze abonnementstijdschtiften. Meer informatie over Open Access van AUP tijdschriften staat hier.

Voorstellen voor nieuwe tijdschriften

AUP heeft een groeiend fonds van Nederlands- en Engelstalige wetenschappelijk tijdschriften. Wij zijn altijd geïnteresseerd om over uw ideeën voor een nieuw tijdschrift of voor de overname van een bestaande titel met u van gedadchte te wisselen. U kunt contact opnemen met Irene van Rossum voor meer informatie of om uw voorstel te bespreken.

Beveel een tijdschrift aan bij uw bibliothecaris

Als een tijdschrift waarin u publiceert niet bekend is bij uw instituut, kunt u met dit aanbevelingsformulier het tijdschrift bij uw bibliothecaris onder de aandacht brengen.

Algemene vragen en abonnementen

Voor algemene infomatie en vragen over het publiceren in één van onze tijdschriften kunt u een email sturen naar journals@aup.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor abonnementen of vragen voor de klantenservice neemt u contact op met abonnementen@aup.nl.