Bestelinformatie

U kunt direct een bestelling plaatsen via deze website, met behulp van de digitale catalogus.

Betaalwijze

U kunt betalen met creditcard of via iDEAL.

Hoe nieuwe Brexit-handelsovereenkomsten uw bestelling kunnen beïnvloeden als u gevestigd bent in de EU (bijgewerkt: november 2021)

De gehele toeleveringsketen voor distributie staat momenteel onder grote druk vanwege de gevolgen van de nieuwe handelsregelingen voor de Brexit. Onze distributeur Wiley naar EU-klanten onder de DAP-incoterms, wat betekent dat een correcte douane-afhandeling en het betalen van alle relevante belastingen de verantwoordelijkheid van de klant zijn.

AUP is IOSS-geregistreerd, wat betekent dat er geen extra douanekosten zijn voor bestellingen onder de € 150. Daarboven bedragen de invoerkosten momenteel ongeveer 20-25 EUR en kunnen deze toenemen met de waarde van uw bestelling. Bovendien rekent UPS, de koerier die onze boeken aflevert, klanten een toeslag van £ 4,15 per doos aan als vergoeding voor hun administratiekosten voor de invoer.

Veel van deze kwesties liggen buiten onze controle, maar AUP is regelmatig in gesprek met Wiley LTD, die er alles aan zullen doen om het proces van distributie van boeken naar de EU zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Verplicht telefoonnummer

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen kan uw bestelling niet worden bezorgd zonder een telefoonnummer. Amsterdam University Press zal uw telefoonnummer enkel delen met de bezorgdienst om uw bestelling af te kunnen handelen.

Kosten

Voor bestellingen binnen Nederland en België:

  • onder €20,- betaalt u €2,50 aan verzendkosten;
  • vanaf €20,- betaalt u geen verzendkosten.

Voor bestellingen binnen Europa (exclusief Nederland en België):

  • u betaalt €5,50 voor het eerste boek en €4,- voor elk volgend boek.

Voor bestellingen buiten Europa:

  • u betaalt €9,- voor het eerste boek en €4,50 voor elk volgend boek.

Tijdschriften

Voor bestellingen van losse tijdschriften of abonnementen, graag abonnementen@aup.nl aanschrijven.