Publiceren bij AUP

Amsterdam University Press (AUP) is actief op zoek naar boekvoorstellen over innovatief en spraakmakend onderzoek.

Publiceren bij Amsterdam University Press

AUP heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het leveren van kwalitatief hoogstaande wetenschappelijke en educatieve publicaties. De uitgeverij heeft een fondslijst opgebouwd van meer dan 1600 Engels- en Nederlandstalige titels en publiceert jaarlijks ruim 80 nieuwe wetenschappelijke monografieën, onder andere op het gebied van de Europese Geschiedenis, Aziëstudies, Film & Mediastudies, Moderne Samenleving en Taalwetenschap. Ook het aantal wetenschappelijke tijdschriften van AUP groeit gestaag. Inmiddels geeft AUP 34 tijdschriften uit op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. Alle wetenschappelijke uitgaven komen tot stand na een stringent peer-reviewproces.

AUP is ook op internationale markten actief. De Engelstalige uitgaven worden verkocht en gedistribueerd in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en China. Door samenwerking met Baker & Taylor Publishing Services in de VS, Wiley & Sons Ltd, en wereldwijd verschillende, gespecialiseerde vertegenwoordigers, beschikt AUP over een marketing- en distributienetwerk dat de volledige internationale wetenschappelijke markt bestrijkt.

Services

AUP stelt haar expertise op het gebied van uitgeven beschikbaar aan derden, door te adviseren over het uitgavebeleid, het redigeren van teksten en het bemiddelen bij druk- en zetwerk voor wetenschappelijke instellingen en individuele wetenschappers.

Zo werkt AUP nauw samen met partners zoals de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het EYE Film Instituut, Academica University of Applied Sciences, het International Institute for Asian Studies (IIAS) en de Universiteit van Amsterdam.

Verspreiding

AUP volgt de nieuwste digitale ontwikkelingen op de voet. De uitgaven van AUP verschijnen zowel in druk als digitaal en worden via een uitgebreid internationaal netwerk van agenten en distributeurs verkocht in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika. Belangrijke partners zijn National Book Network, JSTOR, Nielsen Bookdata en vele andere. Baker & Taylor Publisher Services is verantwoordelijk voor distributie en verkoop van AUP-publicaties in de Verenigde Staten en Canada.

Open Access

AUP ondersteunt al geruime tijd van harte de gedachte achter Open Access en brengt veel wetenschappelijke boeken en tijdschriften direct na verschijnen uit in Open Access. Daartoe werkt zij nauw samen met platforms zoals OAPEN Library, JSTOR, De Gruyter, ingentaconnect en Knowledge Unlatched.