Amsterdam University Press

Over Amsterdam University Press

Amsterdam University Press (AUP) is een uitgeverij gespecialiseerd in academische boeken in het Engels en tijdschriften en studieboeken in het Nederlands en Engels, voor de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. We streven ernaar het maatschappelijk debat te stimuleren en een wereldwijde bron van inspiratie en kennis te zijn.

Amsterdam University Press (AUP) is een uitgeverij gespecialiseerd in toonaangevende non-fictie voor algemeen geïnteresseerde lezers, wetenschappers en studenten. AUP kenmerkt zich door een open, creatieve en internationaal georiënteerde houding en door kritische betrokkenheid. Met wat zij uitgeeft beoogt de uitgeverij het maatschappelijk debat te stimuleren. AUP verbindt auteurs met de lezer via een internationaal netwerk van distributeurs en partners en biedt op deze manier wereldwijd een bron van kennis en inspiratie.

Doel is wetenschappelijke inzichten adequaat en snel te verspreiden, zowel voor de academische markt als voor de algemene. Daarbij staan inhoudelijke kwaliteit en klantgerichtheid voorop. Bij AUP werken hooggekwalificeerde en ervaren professionals die auteurs, partners en klanten een toegewijde en individuele service bieden.

Wetenschappelijke publicaties

AUP heeft ruim twintig jaar ervaring in het leveren van kwalitatief hoogstaande wetenschappelijke publicaties aan haar klanten. De uitgeverij heeft een fondslijst opgebouwd van meer dan 1600 Engels- en Nederlandstalige titels en publiceert jaarlijks ruim 80 nieuwe wetenschappelijke monografieën, onder andere op het gebied van de Europese Geschiedenis, Aziëstudies, Moderne Samenleving, Film & Media en Taalwetenschap. Ook het aantal tijdschriften van AUP groeit gestaag. Inmiddels geeft AUP vijftien wetenschappelijke tijdschriften uit op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. Alle wetenschappelijke uitgaven komen tot stand na een stringent peer-reviewproces.

Uitgaven voor een breed publiek

Met succes richt AUP zich in toenemende mate op het verspreiden van kennis over zaken die in de belangstelling staan onder een breed publiek. De auteurs van AUP-boeken voor de algemene markt combineren wetenschappelijke diepgang met een toegankelijke schrijfstijl, ook als het over complexe onderwerpen gaat.

Services

AUP stelt haar expertise op het gebied van uitgeven beschikbaar aan derden, door te adviseren over het uitgavebeleid, het redigeren van teksten en het bemiddelen bij druk- en zetwerk voor wetenschappelijke instellingen en individuele wetenschappers.

Zo werkt AUP nauw samen met partners zoals de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het EYE Film Instituut, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), het International Institute for Asian Studies (IIAS) en de Universiteit van Amsterdam.

Verspreiding

AUP volgt de nieuwste digitale ontwikkelingen op de voet. De uitgaven van AUP verschijnen zowel in druk als digitaal en worden via een uitgebreid internationaal netwerk van agenten en distributeurs verkocht in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika. Belangrijke partners zijn National Book Network, JSTOR, Nielsen Bookdata en vele andere. Baker & Taylor Publisher Services is verantwoordelijk voor distributie en verkoop van AUP-publicaties in de Verenigde Staten en Canada.

Open Access

AUP ondersteunt al geruime tijd van harte de gedachte achter Open Access en brengt veel wetenschappelijke boeken en tijdschriften direct na verschijnen uit in Open Access. Daartoe werkt zij nauw samen met platforms zoals OAPEN Library, JSTOR, De Gruyter, ingentaconnect en Knowledge Unlatched.

Praktische informatie

Naam: Amsterdam University Press BV
BTW-nummer: 8014.24.276.B.01