Chinese letterkunde
Titel
Chinese letterkunde
Subtitel
Een inleiding
Prijs
€ 49,99
ISBN
9789053568422
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
404
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
16 x 24 cm
Discipline
Aziëstudies

Recensies en Artikelen

‘Chinese letterkunde is een uitstekend leesbaar en informatief boek, met een duidelijke opzet, een algemene inleiding over literatuur in de Chinese samenleving, een historisch overzicht, een overzicht van westerse studies en vertalingen en stimulerende beschrijvingen. Prachtig verzorgd bovendien. Verplichte lectuur voor studenten sinologie natuurlijk, maar evenzo voor hen die even buiten het heden willen staan om de wereld met andere ogen te willen zien.’ H.J.M. Maier, in Het Trage Vuur.

Wilt Idema, Loyd Haft

Chinese letterkunde

Een inleiding

De Chinese cultuur mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Chinese films bereiken in Nederland een steeds omvangrijker publiek en ook de moderne Chinese literatuur, die sinds de jaren tachtig een grote bloei doormaakt, wordt door veel liefhebbers op de voet gevolgd.
Chinese Letterkunde behandelt de Chinese literatuur vanaf haar oorsprong tot de dag van vandaag. Dit historische overzicht wordt voorafgegaan door enkele inleidende hoofdstukken, waarin onder meer de Chinese taal en het Chinese schrift aan de orde komen, alsmede de traditionele Chinese wereldbeschouwing en de plaats van de literatuur in de Chinese maatschappij. Het historische overzicht wordt afgesloten met een uitvoerige bibliografie van vertalingen uit de Chinese literatuur. Het werk bevat te slotte een glossarium, waarin ook de Chinese karakters voor de gebruikte termen, namen en titels zijn opgenomen.
Chinese letterkunde biedt literatuurliefhebbers binnen het Nederlandse taalgebied een boeiend, betrouwbaar en up to date overzicht van de Chinese literatuurgeschiedenis.Voorheen verkrijgbaar met ISBN-10: 9053560688/ISBN-13: 9789053568422

Het Amsterdam Academic Archive is een initiatief van Amsterdam University Press. In de serie verschijnen (populair-)wetenschappelijke publicaties die niet meer leverbaar zijn, maar waarnaar nog wel vraag is in binnen- en buitenland.
Auteurs

Loyd Haft

Dr. Lloyd Haft was tot 2004 verbonden aan de Universiteit Leiden als universitair docent bij de Opleiding Talen en Culturen van China.|Wilt Idema was van 1976 tot 1999 hoogleraar Chinese Taal- en Letterkunde aan de Universiteit leiden. Vanaf 2000 is hij verbonden aan Harvard University als hoogleraar Chinese Letterkunde.