Amsterdam University Press
Mission Uruzgan
Titel
Mission Uruzgan
Subtitel
Collaborating in Multiple Coalitions for Afghanistan
Prijs
€ 40,95
ISBN
9789085550501
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
340
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm

Mission Uruzgan

Collaborating in Multiple Coalitions for Afghanistan

Vanaf het begin van de missie in Uruzgan bestond er ambivalentie over wat er precies werd verwacht van de krijgsmacht en hoe dit moest worden gerealiseerd. De 3D-benadering – ‘defense, diplomacy and development’ – en de noodzaak nu eens te praten, dan weer te vechten, stelden de eenheden voor een enorme opgave.

In deze bundel presenteren militaire en civiele experts nieuwe data en scherpe analyses die betrekking hebben op fundamentele kwesties rond de missie. Politieke besluitvorming, ‘rules of engagement’, logistiek, leiderschap, ethische dilemma’s, lastenverdeling, effectmeting en ‘special operations’ komen uitgebreid aan bod. Veel aandacht gaat uit naar de samenwerking met bondgenoten en met Afghaanse partners. Mission Uruzgan: Collaborating in Multiple Coalitions for Afghanistan levert een helder en grondig inzicht in de vele problemen waarmee de militaire organisatiete te kampen had, en in de oplossingen die de Nederlandse soldaten uitwerkten.
€ 40,95
+ Bestel dit boek
Auteurs

Jose de Vetten

Robert Beeres

Robert Beeres is universitair hoofddocent defence accounting control and economics aan de Nederlandse Defensie Academie en aan de Nyenrode BusinessUniversity.

Joseph Soeters

b>Joseph Soeters is hoofd van de vakgroep management, organisatie en defensie-economie aan de Nederlandse Defensie Academie en hoogleraar organisatie-sociologie aan de Universiteit Tilburg.

Jan van der Meulen

Jan van der Meulen is universitair hoofddocent aan de Nederlandse Defensie Academie en bijzonder hoogleraar militair-maatschappelijke studies aan de Universiteit Leiden.