Rembrandt. The Painter at Work
Titel
Rembrandt. The Painter at Work
Prijs
€ 67,95 excl. BTW
ISBN
9789089640338
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
356
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
24.5 x 28 cm

Recensies en Artikelen

'The book is - if one may be allowed to say such a thing about a serious scholarly work - a gripping good-read.' Christopher White - The Burlington Magazine 'This is a very rich book, a deeply felt analysis of an artist whom the author knows better than almost any other living scholar.' Christopher Brown - Times Literary Supplement 'Who would not have wanted to look over Rembrandt's shoulder while he painted? Among the countless books on Rembrandt, that by Ernst van de Wetering comes closest to conveying something of this experience because the author combines the qualifications of a trained connoisseur and of a practising painter.' Ernst Gombrich

Ernst van de Wetering

Rembrandt. The Painter at Work

In 1997 verscheen Ernst van de Weterings boek Rembrandt. The Painter at Work, inmiddels een classic.
Na verschillende herdrukken verschijnt nu bij Amsterdam University Press een herziene uitgave. In een uitvoerig voorwoord, dat tevens als samenvatting fungeert, worden de recente ontwikkelingen rond de in het boek behandelde onderwerpen uiteengezet. Veel van de talrijke kleurenafbeeldingen zijn vernieuwd en verbeterd. Nieuwe afbeeldingen werden waar mogelijk toegevoegd.

Het feit dat Rembrandt. The Painter at Work sinds zijn verschijnen door een groot en gevarieerd internationaal publiek van kunsthistorici, kunstenaars, schilderijenrestauratoren en kunstliefhebbers gelezen en gebruikt is, geeft aan dat het hier om een ongewoon boek gaat. De lezer wordt ingevoerd in wat zich in en rond Rembrandts atelier afspeelde waarbij een in veel opzichten nieuw beeld ontstaat van de historische schilder aan het werk. Dat geldt niet alleen voor de materialen die werden gebruikt en de toegepaste technieken en werkprocedures. Door technisch onderzoek van de schilderijen van Rembrandt en door analyse van teksten uit zijn tijd krijgt de lezer ook inzicht in Rembrandts manier van denken over de weergave van de werkelijkheid op het platte vlak.
De stappen in dit boek worden met 350 illustraties verduidelijkt, de meeste daarvan in kleur, waaronder talrijke detailopnames.

Nog altijd is de hardback versie van € 72,50 uit 1997 (isbn 978 90 5356 239 0) verkrijgbaar, let wel dit is NIET de herziene versie, die verschijnt alleen in paperback
Auteur

Ernst van de Wetering

Ernst van de Wetering was hoogleraar Kunstgeschiedenis van de zeventiende eeuw aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast was hij hoofd van het Rembrandt Research Project.