The Domestic Sources of European Foreign Policy
Titel
The Domestic Sources of European Foreign Policy
Subtitel
Defence and Enlargement
Prijs
€ 67,95 excl. BTW
ISBN
9789089645104
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
200
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm

Omar Serrano

The Domestic Sources of European Foreign Policy

Defence and Enlargement

Het is een hele uitdaging om voor de 27 lidstaten van de EU één buitenlandbeleid te ontwikkelen. Dit boek biedt een uniek inzicht in de complexiteit van het ontwikkelen van een dergelijk gemeenschappelijk beleid. Door analyse van onder andere de besluitvorming in de recente crisis rond de Euro wordt duidelijk dat binnenlandse politieke debatten en de rol van de verschillende actoren in kaart moeten worden gebracht voordat een gemeenschappelijk beleid kan worden geformuleerd.

Uniek aan deze uitgave is dat hij laat zien wat de invloed is van interne politieke processen op het beleid van de EU. Hierdoor is de publicatie van belang voor academici, beleidsmakers en algemeen geïnteresseerd publiek in Europese zaken en internationale betrekkingen
Auteur

Omar Serrano

Omar Serrano is hoofddocent aan de Universiteit van Luzern, Zwitserland. Hij behaalde een doctoraat in Internationale Betrekkingen/Politicologie aan het Graduate Institute of International and Development Studies. Hij is auteur van Promoting democracy as a security goal: the inward/outward paradox of the EU’s foreign policy in: Brauch, H.G. et al (Eds.): Coping with Global Environmental Change, Disasters and Security – Threats, Challenges, Vulnerabilities and Risks. Hexagon Series on Human and Environmental Security and Peace, vol. 5 (Berlin – Heidelberg – New York: Springer-Verlag, 2011).