Writing India Anew
Titel
Writing India Anew
Subtitel
Indian English Fiction 2000-2010
Prijs
€ 67,95 excl. BTW
ISBN
9789089645333
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
284
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Discipline
Aziëstudies

Krishna Sen, Rituparna Roy (red.)

Writing India Anew

Indian English Fiction 2000-2010

In deze uitgave wordt het Indiaas-Engelse fictiegenre van het eerste decennium van deze eeuw nader bekeken. Deze studie is de eerste in zijn soort en bevat artikelen van enkele van de meest prominente wetenschappers op dit gebied. Hedendaagse Indiaas-Engelse fictie is zo gevarieerd en levendig dat het niet meer kan worden afgedaan als afgeleide van postkoloniale fictie of nationale allegorie.

In vijftien essays wordt in dit boek beargumenteerd dat het nieuwe corpus ervoor zorgt dat de theoretische kaders herschreven moet worden. Indiaas-Engelse fictie moet beschouwd worden als een nieuw en belangrijk onderdeel van de hedendaagse Engelstalige literatuur. De essays verkennen een reeks thema’s, variërend van de herschrijving van mythologie en geschiedenis tot de herbeoordeling van het hedendaagse India. Ook komen technische experimenten aan bod, zoals de heruitvinding van de epiek, om vervolgens uitstapjes te maken naar de sciencefiction en de graphic novel.
Redacteurs

Krishna Sen

Krishna Sen is decaan van de Faculteit der Letteren van de University of Western Australia.

Rituparna Roy

Rituparna Roy heeft verscheidende jaren Engels gedoceerd aan de Basantidevi College, gelieerd aan de University of Calcutta. Momenteel is zij lid van International Institute for Asian Studies (IIAS) in Amsterdam.