Dit is goed onderwijs
Titel
Dit is goed onderwijs
Subtitel
Een evidence-informed gids voor leraren
Vertaler
Ingrid Smeets
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789463725064
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
200
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 x 1.3 cm
Discipline
Professioneel
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 19,99

Greg Ashman

Dit is goed onderwijs

Een evidence-informed gids voor leraren

Het onderwijs in Nederland kan en moet beter, zo staat onder meer in het rapport Staat van het Onderwijs uit 2021. Om in de klas goede dingen te doen, kun je als docent hulp gebruiken om goede keuzes te maken. Daarvoor is het van belang dat je op de hoogte bent van recent wetenschappelijk onderzoek. In dit boek geeft Greg Ashman een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de cognitieve psychologie die van belang zijn om grip te krijgen op onderwijsverbetering. Hierbij komen onder andere klassenmanagement, motivatie, toetsing, taalonderwijs en expliciete instructie aan bod. Je krijgt inzicht in waarom bepaalde interventies wel of niet werken. Ashman beschrijft deze ontwikkelingen kritisch en geeft aan wat dit voor de dagelijkse praktijk in de klas kan betekenen.

Dit is goed onderwijs helpt leraren om op verantwoorde wijze evidence-informed keuzes te maken om het onderwijs in de klas te verbeteren. Dit boek hoort thuis in de boekenkast van elke leraar.

Lees ook Greg Ashmans andere boek Dit is goede didactiek.
Auteur

Greg Ashman

Greg Ashman was leraar aan het Institute of Education in Londen en op diverse andere scholen in Engeland. Momenteel is hij onderzoekshoofd aan het Ballarat Clarendon College in Australië. Daarnaast doet hij onderzoek naar onderwijs en promoveert hij op Instructional Design.

Gerelateerde boeken