'Heb je een boze moslim voor mij?'
Titel
'Heb je een boze moslim voor mij?'
Subtitel
Over inclusieve journalistiek
Prijs
€ 23,99
ISBN
9789048541119
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
192
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Voorlopige inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Diversiteit 4. Wat weerhoudt je? 5. Heb je een boze moslim voor mij? 6. Kun je even een blik moslims opentrekken? 7. Jij ben toch het diverse geweten van de redactie? 8. Journalisten hebben geen baas 9. Diversiteit is nooit af 10. Voor wie een deadline moet halen 11. Literatuurlijst 12. Biografieën
Ook beschikbaar als
Paperback - € 25,99

Recensies en Artikelen

"De nonchalance waarmee mediaorganisaties nog steeds accepteren hoe eenzijdig ze zijn en berichtgeven, is stuitend. De auteurs leggen mechanismen bloot waar iedere redactie zich wat van moet aantrekken." - Joris Luyendijk, schrijver en journalist

Als je de wereld vaak genoeg door de ogen van witte heteromannen bekijkt, zal je als persoon van kleur, vrouw of LHBTI'er gaan geloven dat er iets mis met je is. We hebben andere ogen nodig als we niet langer een eenzijdige incomplete wereld willen zien." - Tofik Dibi, schrijver

Zoë Papaikonomou, Annebregt Dijkman

'Heb je een boze moslim voor mij?'

Over inclusieve journalistiek

Wat betekent het voor het nieuws als alle nieuwsmakers op elkaar lijken? Welke verhalen missen we daardoor als publiek? En hoe betrouwbaar en zorgvuldig kunnen journalisten de samenleving verslaan wanneer zij een blinde vlek hebben voor een deel van die samenleving?

In 'Heb je een boze moslim voor mij?' onderzoeken onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou en onderzoeker Annebregt Dijkman waarom het (actualiteiten)media nog steeds niet lukt om diverser te worden, zowel in de afspiegeling van redacties als in hun manier van werken. Samen met meer dan 50 journalisten, opiniemakers en deskundigen nemen de auteurs de redactiecultuur onder de loep. Zij vertellen over hun ervaringen op de nieuwsvloer en ze delen hun ideeën om journalistiek inclusief te maken. Dat is uniek, omdat er nog nooit zo veel journalisten zich openlijk uitspraken over wat zij meemaakten op redacties.
Papaikonomou en Dijkman volgden ook twee jaar lang de zoektocht naar meer diversiteit van online platform De Correspondent. Wat komt de redactie tegen op deze zoektocht en wat kunnen actualiteitenmedia daarvan leren?
€ 23,99
+ Bestel dit e-boek
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou (zij/haar) is onderzoeksjournaliste, docente en expert op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze is co-auteur van het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ Over inclusieve Journalistiek.

Annebregt Dijkman

Annebregt Dijkman (1979) is organisatieantropoloog en gespecialiseerd in radicalisering en extremisme. Ze werkt als adviseur en onderzoeker en is co-auteur van het boek 'Heb je een boze moslim voor mij?' over inclusieve journalistiek.

Gerelateerde boeken