Afrikaanse letterkunde
Titel
Afrikaanse letterkunde
Subtitel
Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen
Prijs
€ 33,99
ISBN
9789048541577
Uitvoering
eBook PDF (Adobe DRM)
Aantal pagina's
420
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Ook beschikbaar als
Paperback - € 35,99

Recensies en Artikelen

'een mooi monument voor de Afrikaanse letterkunde (...) voor nu heeft u met dit boek een overvloed aan kennis en heerlijke leestips in handen' - Trouw, 2019

Afrikaanse letterkunde

Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen

Afrika is niet alleen de bakermat van de mensheid, maar ook van prachtige literatuur. Naast oude schriftculturen, bijvoorbeeld in Ethiopië, Noord-Afrika en het Swahiligebied, is het continent rijk aan uiteenlopende mondelinge genres, van mythe tot spreekwoord, van liefdespoëzie tot epos en theater. Deze mondelinge tradities blijken een bron van inspiratie voor de geschreven literatuur, die ook beïnvloed is door een Europees genre als de roman. Er is een rijke verscheidenheid aan literaire teksten in Afrikaanse talen, terwijl de auteurs die in Europese talen schrijven ook internationaal volop in de schijnwerpers staan, net als Europese auteurs van Afrikaanse afkomst. Hun werk wordt steeds vaker in het Nederlands vertaald en sommigen schrijven in het Nederlands.

Afrika's literatuur kent verrassende invalshoeken en ontwikkelingen, die ook hun weg vinden naar nieuwe media, waar geëxperimenteerd wordt met een rijkdom aan literaire vormen. Oude en nieuwe tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen komen in Afrikaanse letterkunde ruim aan bod.

Afrikaanse letterkunde is tot op heden het enige overzichtswerk van Afrikaanse letterkunde in de Nederlandse taal. Eerdere, succesvolle edities verschenen in 1983 en 1990.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Mineke Schipper

Mineke Schipper is em. hoogleraar Interculturele literatuurwetenschap, Universiteit Leiden.

Daniela Merolla

Daniela Merolla is hoogleraar Berberliteratuur en -kunst, Institut National des Langues et Civilisations Orientales (Sorbonne Paris-Cité).

Inge Brinkman

Inge Brinkman is professor Afrikastudies, Universiteit Gent.

Gerelateerde boeken