Leraren met hoge verwachtingen
Titel
Leraren met hoge verwachtingen
Subtitel
De lat hoger leggen
Vertaler
Asaf Lahat
Prijs
€ 27,99
ISBN
9789048555833
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
328
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Discipline
Professioneel
Ook beschikbaar als
Paperback - € 29,99

Recensies en Artikelen

'Alle leraren en schoolleiders die willen weten hoe ze concreet kunnen werken aan kwaliteit en gelijke kansen zouden dit boek moeten lezen en grondig met elkaar bediscussiëren.'
– Prof. dr. Orhan Agirdag

'Een belangrijk boek dat elke leraar die wil werken vanuit hoge verwachtingen van de leerlingen gelezen moet hebben.'
– Emin Kececi, leraar en co-founder Meesters met dromen

Christine Rubie-Davies, Sonja Broerse

Leraren met hoge verwachtingen

De lat hoger leggen

We horen voortdurend oproepen dat leraren hoge verwachtingen moeten hebben, maar wat dit in de praktijk betekent wordt nooit duidelijk gemaakt. 'Leraren met hoge verwachtingen' beschrijft de overtuigingen en werkwijzen van leraren met hoge verwachtingen en biedt leraren praktische handvatten om hun lessen te verbeteren en hun onderwijs anders in te richten. Zo ontstaan klassen waarin van alle leerlingen een veel hoger leerniveau wordt verwacht dan leraren voorheen misschien voor mogelijk hielden. Het boek laat aan de hand van zowel wetenschappelijk onderzoek als praktische voorbeelden zien hoe de leerprestaties van leerlingen kunnen verbeteren.

'Leraren met hoge verwachtingen' onderzoekt drie belangrijke thema’s waarop leraren met hoge verwachtingen zich wezenlijk onderscheiden: de manier waarop zij leerlingen in de les groeperen om te leren, de manier waarop zij een zorgzaam klasklimaat creëren en de manier waarop zij doelen stellen om leerlingen te motiveren, autonomie te bevorderen en beheersingsleren (‘mastery learning’) te stimuleren.

De volgende onderwerpen worden onder meer behandeld:
- de vorming van verwachtingen van leraren;
- overtuigingen en verwachtingen van leraren;
- differentiatie naar vaardigheidsniveau en doelen stellen;
- verbeteren van klasklimaat;
- behouden van hoge verwachtingen voor leerlingen.


'Leraren met hoge verwachtingen' is verplichte kost voor onderzoekers, leerlingen, leraren in opleiding en leraren die groot belang hechten aan de relatie tussen leraar en leerling en aan het verhogen van verwachtingen en prestaties van leerlingen.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Christine Rubie-Davies

Christine Rubie-Davies is universitair hoofddocent en hoofd van de School of Learning, Development and Professional Practice aan de Universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland. Daarvoor was ze onder meer twintig jaar lerares op een basisschool.

Sonja Broerse

Sonja Broerse is onderwijskundige en werkzaam als Programmamanager bij de School Of Education & Society bij Academica UoAs In Amsterdam. Zij bewerkte dit boek voor de Nederlandse en Vlaamse context. Sonja heeft ruime ervaring met kansengelijkheid in het primair onderwijs als o.a. lerares en lerarenopleider in kwetsbare wijken. Zij maakt zich sterk voor excellent onderwijs vanuit hoge verwachtingen voor alle leerlingen.

Gerelateerde boeken