Plezier in poëzie
Titel
Plezier in poëzie
Subtitel
Handboek poëzieanalyse voor de internationale neerlandistiek
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789048557455
Uitvoering
eBook PDF (Adobe DRM)
Aantal pagina's
192
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Ook beschikbaar als
Paperback - € 24,99
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Woord vooraf
Inleiding
Stappenplan
Gedichten met woordenlijsten en vragen
Interpretaties
Literatuur
Nuttige links
Lijst van dichters en besproken gedichten
Over de auteurs

Recensies en Artikelen

'Judit Gera en Jos Kleemans voegen met Plezier in poëzie. Een handleiding poëzieanalyse voor de internationale neerlandistiek een interessante bijdrage aan dit genre toe, die ook voor Nederlandstalige neerlandici en leraren Nederlands heel lezenswaardig is en bovendien zeer geschikt is om inspiratie uit op te doen voor poëzielessen.'
tzum

Judit Gera, Jos Kleemans

Plezier in poëzie

Handboek poëzieanalyse voor de internationale neerlandistiek

Gedichten worden vaak als (te) moeilijk ervaren. Het vergt wat kennis en oefening om er plezier aan te beleven. En plezier in het lezen van gedichten is precies wat deze inleiding in de poëzie wil bevorderen. Docenten Judit Gera en Jos Kleemans hebben hun boek in de eerste plaats geschreven voor buitenlandse studenten die Nederlands leren, maar het is een aanrader voor iedereen met belangstelling voor poëzie.

Het boek behandelt enkele theoretische en vooral praktische aspecten van poëzieanalyse. Een stappenplan, een woordenlijst en een reeks van uitdagende vragen bij de gedichten zijn als hulpmiddelen bij het lezen opgenomen. In het tweede deel van het boek staan per gedicht uitgewerkte analyses, die in dialoog tot stand zijn gekomen. Ze zijn bedoeld als aansporing tot kritiek daarop en tot het opnieuw lezen van de gedichten. Er wordt aandacht besteed aan vrouwelijke en mannelijke, Nederlandse en Vlaamse dichters, met verschillende culturele achtergronden.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Judit Gera

Judit Gera is emeritus hoogleraar aan de Eötvös Loránd Universiteit Budapest en literair vertaler.

Jos Kleemans

Jos Kleemans was tot zijn pensioen werkzaam in het middelbaar en hoger onderwijs als docent voor de vakken filosofie en Duitse taal.