Lanseloet van Denemerken
Titel
Lanseloet van Denemerken
Subtitel
Een abel spel
Redacteur
Prijs
€ 16,99
ISBN
9789053561461
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
48
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 14,99

Frank Willaert, Frits van Oostrom

H. van Dijk (red.)

Lanseloet van Denemerken

Een abel spel

Lanseloet van Denemerken is een van de abele spelen die zijn overgeleverd in het bekende handschrift Van Hulthem. De abele spelen dateren uit de veertiende eeuw en zijn hiermee het oudst overgeleverde ernstige wereldlijke toneel van West-Europa. In Lanseloet van Denemerken is Lanseloet, de kroonprins van Denemarken, verliefd op Sanderijn, een hofdame van zijn moeder. Deze verzet zich hevig tegen de liefde en zorgt dat Sanderijn het hof verlaat. Lanseloet sterft uiteindelijk van liefdesverdriet

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Auteurs

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom is Universiteitshoogleraar in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen. Voor zijn wetenschappelijk werk kreeg hij in 1995 de Spinozaprijs. Tevens is hij de voormalige voorzitter van de KNAW.
Redacteur

H. van Dijk

H. van Dijk is hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gerelateerde boeken