Lanseloet van Denemerken
Title
Lanseloet van Denemerken
Subtitle
Een abel spel
Price
€ 16,99
ISBN
9789053561461
Format
Paperback
Number of pages
48
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 cm
Also available as
eBook ePub - € 14,99

Frank Willaert, Frits van Oostrom

H. van Dijk (ed.)

Lanseloet van Denemerken

Een abel spel

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Lanseloet van Denemerken is een van de abele spelen die zijn overgeleverd in het bekende handschrift Van Hulthem. De abele spelen dateren uit de veertiende eeuw en zijn hiermee het oudst overgeleverde ernstige wereldlijke toneel van West-Europa. In Lanseloet van Denemerken is Lanseloet, de kroonprins van Denemarken, verliefd op Sanderijn, een hofdame van zijn moeder. Deze verzet zich hevig tegen de liefde en zorgt dat Sanderijn het hof verlaat. Lanseloet sterft uiteindelijk van liefdesverdriet

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Authors

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom is University Professor for the humanities at Utrecht University. He is also the former president of the Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences.
Editor

H. van Dijk

H. van Dijk is hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Related titles