Kan dat geen toeval zijn?
Title
Kan dat geen toeval zijn?
Subtitle
Een kritische blik op statistische bewijsvoering
Price
€ 24,99
ISBN
9789463725088
Format
Paperback
Number of pages
192
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 x 1.1 cm
Also available as
eBook ePub - € 22,99

Ronald Meester, Klaas Slooten

Kan dat geen toeval zijn?

Een kritische blik op statistische bewijsvoering

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Statistiek is actueler dan ooit. Tal van beslissingen hangen van statistische overwegingen af: denk maar aan de coronacrisis of aan beslissingen over het goedkeuren van medicijnen en andere producten.

Als iets statistisch bewezen is verklaard, weten we dan zeker dat het waar is? Helaas is dat niet het geval. Hoe, en vooral waarom, werkt statistiek eigenlijk? Wat kunnen we van statistiek wel maar ook niet verwachten? Kan dat geen toeval zijn? is geen leerboek dat de lezer statistische toetsen uitlegt, maar gaat in op wat daar vóór komt: de filosofie achter de statistiek. Moet je eigenlijk wel toetsen, of zijn er andere manieren om tegen statistiek aan te kijken?

Ronald Meester en Klaas Slooten laten met behulp van uiteenlopende voorbeelden – van rechtszaken tot theoretische natuurkunde – diverse visies op statistiek zien en beargumenteren wat volgens hen de beste zienswijze is. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met, of geïnteresseerd is in, statistisch bewijs: wetenschappelijke onderzoekers, studenten, docenten, wiskundigen, scholieren, filosofen, juristen, managers, en vast nog vele anderen.
Authors

Ronald Meester

Ronald Meester is full professor in Probability Theory at the Vrije Universiteit in Amsterdam. The last 15 years he has mainly worked on forensic probability and statistics.

Klaas Slooten

Klaas Slooten is a statistician and DNA-kinship expert at the Netherlands Forensic Institute. He is also professor by special appointment at the Vrije Universiteit in Amsterdam.

Related titles