Kan dat geen toeval zijn?
Titel
Kan dat geen toeval zijn?
Subtitel
Een kritische blik op statistische bewijsvoering
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789463725088
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
192
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 x 1.1 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 22,99

Ronald Meester, Klaas Slooten

Kan dat geen toeval zijn?

Een kritische blik op statistische bewijsvoering

Statistiek is actueler dan ooit. Tal van beslissingen hangen van statistische overwegingen af: denk maar aan de coronacrisis of aan beslissingen over het goedkeuren van medicijnen en andere producten.

Als iets statistisch bewezen is verklaard, weten we dan zeker dat het waar is? Helaas is dat niet het geval. Hoe, en vooral waarom, werkt statistiek eigenlijk? Wat kunnen we van statistiek wel maar ook niet verwachten? Kan dat geen toeval zijn? is geen leerboek dat de lezer statistische toetsen uitlegt, maar gaat in op wat daar vóór komt: de filosofie achter de statistiek. Moet je eigenlijk wel toetsen, of zijn er andere manieren om tegen statistiek aan te kijken?

Ronald Meester en Klaas Slooten laten met behulp van uiteenlopende voorbeelden – van rechtszaken tot theoretische natuurkunde – diverse visies op statistiek zien en beargumenteren wat volgens hen de beste zienswijze is. Dit boek is bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met, of geïnteresseerd is in, statistisch bewijs: wetenschappelijke onderzoekers, studenten, docenten, wiskundigen, scholieren, filosofen, juristen, managers, en vast nog vele anderen.
Auteurs

Ronald Meester

Ronald Meester is hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening aan de Vrije Universiteit.

Klaas Slooten

Klaas Slooten is als statisticus en DNA-verwantschapsdeskundige verbonden aan het Nederlands Forensisch Instituut en is tevens bijzonder hoogleraar forensische wiskunde aan de Vrije Universiteit.

Gerelateerde boeken

lup=printpartner=