Jacob Cats - Verhalen uit de Trou-ringh
Titel
Jacob Cats - Verhalen uit de Trou-ringh
Prijs
€ 35,99
ISBN
9789053566114
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
160
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm

Johan Koppenol (red.)

Jacob Cats - Verhalen uit de Trou-ringh

In de Trou-ringh (1637) adviseert en beleert Jacob Cats zijn tijdgenoten in tal van huwelijkskwesties, zoals partnerkeuze, hertrouwen, veelwijverij en leeftijds- en standenverschil tussen geliefden. Hij doet dat aan de hand van talrijke verhalen en anekdotes, die de verteller Cats op z'n best tonen. In de bloemlezing vindt men het paradijselijke huwelijksgeluk van Adam en Eva beschreven, maar ook de brute geschiedenis van een dubbele verkrachting, een toverachtig sprookje over een huwelijk door dromen, de geschiedenis van de dochter van karel de Grote die haar vrijer op de rug nam en een vertelling over hoe een listige vrijer een rijke Haagse weduwe verschalkt.

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Redacteur

Johan Koppenol

Johan Koppenol is hoogleraar Nederlandse Letterkunde van de Gouden Eeuw aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde boeken