Hollantsche Parnas
Titel
Hollantsche Parnas
Subtitel
Nederlandse gedichten uit de zeventiende eeuw
Prijs
€ 35,99
ISBN
9789053562765
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
176
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 x 1.1 cm

Anton van Strien (red.)

Hollantsche Parnas

Nederlandse gedichten uit de zeventiende eeuw

Voor veel zeventiende-eeuwers staat het vast: de grote, klassieke literatuur van Griekenland en Rome is in Nederland in hun tijd opnieuw tot bloei gekomen. Een Gouden Eeuw is aangebroken, niet alleen in economisch en politiek opzicht, maar ook in de kunst. Om het niveau van de klassieke auteurs te bereiken waren een degelijke opleiding en een grote vertrouwdheid met de voorbeelden onmisbaar. Toch maakt de Nederlandse poëzie van de zeventiende eeuw allerminst een schoolse indruk. Dichters stonden midden in het leven en luchtten hun hart bij alle mogelijke gelegenheden. Zelden zijn er zoveel politieke pamfletten in dichtvorm gedrukt. En zelden was er ook zoveel aandacht voor wat dichters te zeggen hadden.

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Redacteur

Anton van Strien

Ton van Strien is als onderzoeker en docent in de Nederlandse letterkunde van Renaissance en Classicisme verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Gerelateerde boeken