Syntaxis van het Nederlands
Titel
Syntaxis van het Nederlands
Subtitel
11 hoofdstukken van de zin
Prijs
€ 37,99
ISBN
9789053564141
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
246
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
16 x 24 cm
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Inhoudsopgave 1. Het wonder van de klankstructuur 2. Syllabes 3. Segmenten en kenmerken 4. Voeten en woorden 5. Klemtoon 6. De dynamiek van de fonologie 7. Allomorfie 8. Zinsfonologie 9. Fonologie en de rest van de wereld

Hans Bennis

Syntaxis van het Nederlands

11 hoofdstukken van de zin

Voor een betrekkelijk moeilijk vak als syntaxis binnen het grammatica-onderwijs is Syntaxis van het Nederlands een uitkomst. Het boek biedt een helder geschreven inleiding in de syntactische kenmerken en eigenaardigheden van het Nederlands. Het beschouwt de eigenaardigheden van de Nederlandse zin vanuit een theoretisch perspectief.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere de bouw van woordgroepen, de structuur van de zin, de verbale projectie, infinitiefzinnen, passief, vraagzinnen en de syntaxis van verwijzing.

Voorheen werd een cd-rom meegeleverd met het boek, met oefeningen per hoofdstuk. De inhoud van de cd-rom is verkrijgbaar via de website van het Meertens Instituut. Deze cursus is ontwikkeld in de praktijk en kreeg enthousiaste reacties van zowel studenten als docenten dankzij de aantrekkelijkheid en bruikbaarheid van het materiaal. Het is de eerste en enige methode die de syntaxis van het Nederlands op deze toegankelijke wijze ontsluit.

Dit is een opvolger van het veel gebruikte boek met dezelfde titel uit 1983.
€ 37,99
+ Bestel dit boek
Auteur

Hans Bennis

Hans Bennis is directeur van het Meertens Instituut (KNAW).

Gerelateerde boeken