Amsterdam University Press
Islam, Civil Society and Social Work
Titel
Islam, Civil Society and Social Work
Subtitel
Muslim Voluntary Welfare Associations in Jordan between Patronage and Empowerment
Prijs
€ 63,95
ISBN
9789053569955
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
500
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Discipline
Aziëstudies

Egbert Harmsen

Islam, Civil Society and Social Work

Muslim Voluntary Welfare Associations in Jordan between Patronage and Empowerment

Egbert Harmsen doet verslag van zijn onderzoek naar vrijwillige islamitische welzijnsorganisaties in Jordanië. Deze organisaties zijn het initiatief van burgers en een uitdrukking van hun waarden en overtuigingen. Hun activiteiten en discoursen stemmen in belangrijke mate overeen met overheidsdoeleinden zoals het waarborgen van de maatschappelijke en politieke stabiliteit en openbare orde, maar de organisaties houden ook patronen van patronage in stand.

Patronage hoeft echter sociaal-economische en culturele empowerment van minder bedeelde groepen niet uit te sluiten. Politieke sentimenten van protest en oppositie kunnen namelijk ook een rol spelen, ook al is het niet mogelijk om deze in het openbaar te uiten. Dit maakt dat de vrijwilligersorganisaties een gefrustreerde maar desalniettemin reële en levendige civil society vertegenwoordigen.
€ 63,95
+ Bestel dit boek
Auteur

Egbert Harmsen

De auteur, Egbert Harmsen, is sinds 2001 werkzaam geweest als promovendus aan het ISIM te Leiden. In 1995 is hij afgestudeerd als Midden-Oosten specialist, op het thema van de opvang en integratie van Palestijnse vluchtelingen uit Koeweit in Jordanië. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in de regio, met name in de Palestijnse gebieden, Israël en door middel van zijn veldwerk voor dit onderzoek in Jordanië.