Uncertain Safety
Titel
Uncertain Safety
Subtitel
Allocating Responsibilities for Safety
Prijs
€ 54,95 excl. BTW
ISBN
9789089641816
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
178
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Serie
WRR
Inhoudsopgave
Toon inhoudsopgaveVerberg inhoudsopgave
Contents - 8 Executive Summary - 12 Preface - 20 1. Introduction - 22 2. Safety issues: a survey of the domain - 30 3. The classical risk approach and the allocation of responsibilities - 46 4. The classical risk approach under pressure - 76 5. Normative aspects of the new risk approach - 112 6. Conclusions and recommendations - 140 References - 166 Websites cited - 178

Alinda Lamein

Uncertain Safety

Allocating Responsibilities for Safety

Het voorkomen van overstromingen, de betrouwbaarheid van de kwaliteit van voedsel, het transport van gevaarlijke stoffen, besmettelijke ziekten, het risico van nieuwe technologieën en tal van andere bedreigingen voor de volksgezondheid en het milieu roepen om een voortdurende alertheid. Echter, de wijze waarop deze veiligheidsrisico's die momenteel worden beoordeeld en beheerd, blijven achter bij de aanpak van deze onzekerheden en mogelijke toekomstige bedreigingen.
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de officiële denktank voor de Nederlandse regering, stelt dat met het oog op veiligheidsbeleid in de toekomst, er een nieuw paradigma gewaarborgd moeten worden. Dit nieuwe paradigma zou gebaseerd moeten worden op het voorzorgsbeginsel, dat wil zeggen dat de kwetsbaarheid van mensen, samenleving en natuurlijke omgeving, een proactieve aanpak van onzekerheden vereist. In dit verslag stelt de Raad voor om dit principe belichamen, zowel in privé- als publiekrecht en in verschillende institutionele regelingen.
Auteur

Alinda Lamein

Alinda A. Lamein is de programmamanager bij WRR.