Amsterdam University Press
Exploring the Boundaries of Big Data
Titel
Exploring the Boundaries of Big Data
Prijs
€ 32,95
ISBN
9789462983588
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
286
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm

Exploring the Boundaries of Big Data

De verkenning Exploring the Boundaries of Big Data analyseert het fenomeen Big Data vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven en presenteert bouwstenen voor een regulatief kader voor Big Data. Het boek bevat suggesties voor het aanpassen van het huidige regime waarbij het gebruik van Big Data op een positieve manier wordt ondersteund en mogelijke negatieve effecten van het gebruik worden voorkomen. De publicatie vormt een achtergrondstudie bij het WRR-Rapport Big Data in een vrije en veilige samenleving en is uitgebracht onder redactie van Bart van der Sloot, Dennis Broeders en Erik Schrijvers. De bundel bevat bijdragen van Robin M. Bayley en Colin J. Bennett, Rosamunde van Brakel, Gemma Galdon Clavell, Seda Gürses en Bart Preneel, Paul De Hert en Hans Lammerant, Joris van Hoboken, Sander Klous, Philipp Richter en Alexander Roßnagel.
€ 32,95
+ Bestel dit boek
Auteurs

Bart van der Sloot

Bart van der Sloot specialiseert zich op het gebied van Privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Bart van der Sloot is de general editor van de European Data Protection Law Review en de directeur van het Privacy & Identity Lab.

Dennis Broeders

Dennis Broeders is als onderzoeker verbonden aan de vakgroep Sociologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in Den Haag

Erik Schrijvers

Erik Schrijvers is senior wetenschappelijk medewerker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.