Speelruimte voor identiteit
Titel
Speelruimte voor identiteit
Subtitel
Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming van jongeren
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789463723244
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
194
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 17,99

Recensies en Artikelen

"Hoe begeleid je jongeren om een eigen, positieve identiteit te ontwikkelen, desnoods in een eigen ‘bubbel’, zonder mensen in andere bubbels uit te sluiten of zelfs te verketteren? Dat lijkt misschien een eenvoudige opgave, maar het tegendeel is waar. Jongeren zijn veel op sociale media te vinden, en juist daar is in- en uitsluiting iets dat heel nadrukkelijk speelt.
Het mooie van Speelruimte voor identiteit is dat de auteurs met behulp van theorie, maar vooral ook met prachtige praktijkvoorbeelden, laten zien dat het zoeken van eigenheid en het leggen van verbinding elkaar helemaal niet hoeven uit te sluiten.”
— Emeritus professor Micha de Winter

Stijn Sieckelinck, Femke Kaulingfreks

Speelruimte voor identiteit

Samenwerken aan veerkrachtige identiteitsvorming van jongeren

In tijden van crisis, racisme, ongelijkheid en populisme, komen mensen sneller tegenover elkaar te staan. Dit geldt nog meer voor kinderen en jongeren. Hoe kan je jongeren helpen een veerkrachtige identiteit te ontwikkelen in een context van polarisatie en vervreemding? Dit boek portretteert zes pedagogische praktijken waarin deze uitdaging samen met jongeren wordt opgepakt.

Deze allianties openen een ruimte waar gespeeld kan worden met identiteiten. Betrokken begeleiders coachen niet alleen jongeren in hun eigen bewustwordingsproces, maar bouwen ook aan gemeenschappen en zijn belangenbehartigers. Zij behartigen de belangen van jongeren om in deze tijd waarin politiek steeds vaker het verleden als kompas neemt, individuele en collectieve toekomstdromen levend te houden.
Auteurs

Stijn Sieckelinck

Stijn Sieckelinck (1980) is pedagoog en als lector Youth Spot jongerenwerk verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks (1981) is antropoloog, filosoof en als lector Jeugd en Samenleving verbonden aan Hogeschool Inholland.

Gerelateerde boeken