Preserving and Exhibiting Media Art
Titel
Preserving and Exhibiting Media Art
Subtitel
Challenges and Perspectives
ISBN
9789048513833
Uitvoering
eBook PDF
Aantal pagina's
448
Taal
Engels
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Ook beschikbaar als
Paperback - € 75,95

Cosetta Saba

Preserving and Exhibiting Media Art

Challenges and Perspectives

Kunstenaars hebben altijd in hun werk geëxperimenteerd met de mogelijkheden van media als film, video en digitale technologie. Preserving and Exhibiting Media Art belicht de nieuwe uitdagingen die deze multimediale kunstwerken stellen aan de traditionele manieren van verzamelen, conserveren en tentoonstellen van beeldende kunst. Daarnaast schetst het door middel van diverse casestudies de contouren van de training en opleiding van professionals in dit veld. Het boek biedt bovendien een historisch en theoretisch overzicht en levert een belangrijke bijdrage aan de literatuur over archieftheorie en -praktijk en is daarmee een referentiepunt voor iedereen die zich bezighoudt met de conservering en presentatie van mediakunst.
Auteur

Cosetta Saba

Cosetta G. Saba is associate professor of film analysis and audiovisual practices in media art at the University of Udine, Italy.
Redacteuren

Julia Noordegraaf

Julia Noordegraaf is hoogleraar Erfgoed en digitale cultuur aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Barbara Le Maitre

Barbara Le Maître is universitair hoofddocent Theory and Aesthetics of Static and Time-based Images aan de aan de Université Sorbonne nouvelle – Paris 3, Frankrijk.

Vinzenz Hediger

Vinzent Hediger is hoogleraar Film Studies aan de Goethe Universität Frankfurt, Duitsland.