Inleiding in de dramaturgie
Titel
Inleiding in de dramaturgie
Prijs
€ 26,99
ISBN
9789048544110
Uitvoering
eBook PDF (Adobe DRM)
Aantal pagina's
206
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Ook beschikbaar als
Paperback - € 28,99

Recensies en Artikelen

'Auteurs Cock Dieleman, Ricarda Franzen, Veronika Zangl en Henk Danner zijn zelf actief in de dramaturgiepraktijk en -educatie en slagen erin de blik op het vakgebied in slechts 180 pagina’s te verscherpen. Met heldere formuleringen, genuanceerde voorbeelden en fundamentele theorieën blijft deze Inleiding onderhoudend tot en met de instructieve begrippenlijst aan het einde.'
Elisa Seghers in Forum+, vol. 28 nr. 1

Inleiding in de dramaturgie

Het beeld van de dramaturg als omgevallen boekenkast die lijnrecht ingaat tegen het grotendeels intuïtieve proces van theatermaken klopt allang niet meer. Het actuele theater vertelt niet alleen een verhaal, maar reflecteert voortdurend op de wereld waarin dat verhaal zich afspeelt en getoond wordt. Daardoor is dramaturgie een onderdeel van het artistieke proces geworden, waarbij alle theatermakers betrokken zijn. Zij houden zich allemaal bezig met dramaturgisch denken, dat wil zeggen met de vraag hoe je je tot materiaal, proces, publiek en samenleving kunt verhouden. De dramaturg navigeert in dat grensgebied tussen theorie en praktijk, tussen de makers, de voorstelling en het publiek.

'Inleiding in de dramaturgie' geeft voor het eerst een brede introductie van het begrip dramaturgie en van het vak van dramaturg in het Nederlandse taalgebied. Het is bedoeld voor studenten en docenten van theateropleidingen, maar ook voor regisseurs, scenografen, acteurs en voor degenen die als amateur of als leek in theater geïnteresseerd zijn.
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteurs

Cock Dieleman

Cock Dieleman is als universitair docent theaterwetenschap verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Ricarda Franzen

Ricarda Franzen is coördinator van de master dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en doceert tevens dramaturgie aan de acteursopleiding van ArtEZ in Arnhem.

Veronika Zangl

Veronika Zangl is als universitair docent dramaturgie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Henk Danner

Henk Danner is werkzaam als praktijkdocent theater en dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en is daarnaast lichtontwerper in de theaterpraktijk.

Gerelateerde boeken