Vondels Joseph
Titel
Vondels Joseph
Subtitel
Een bijbelse tragedie
Prijs
€ 19,99
ISBN
9789089645265
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
128
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm

Vondels Joseph

Een bijbelse tragedie

In Vondels Joseph, een bijbelse tragedie maakt de lezer kennis met de oudtestamentische Joseph, een goudeerlijke en naïeve jongen van zeventien. Hij is de oogappel van zijn vader, Jakob, maar zijn broers haten hem en willen hem uit de weg ruimen. Vondel zet met beeldrijke taal de broeierige sfeer in het gezin neer. Onafwendbaar nadert een huiveringwekkende ontknoping.

Voor dit deel in de reeks Tekst in Context is Joseph in Dothan (1640) bewerkt. Het stuk trok in de Gouden Eeuw volle zalen en was een van Vondels succesvolste tragedies. Dankzij thematische toelichtingen en pakkende illustraties krijgen de bijbelse dynastie van Abraham, de theatercultuur in Vondels tijd en de sociaaleconomische omstandigheden in de Nederlandse Republiek ruim aandacht. De opdrachten voor de leerlingen zijn thematisch opgezet en worden in de docentenhandleiding toegelicht en uitgewerkt.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Auteurs

Lia van Gemert

Lia van Gemert is hoogleraar historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Amsterdams Centrum voor de studie van de Gouden Eeuw.

Sabine Muller

Sabine Muller doet onderzoek naar de theatercultuur in de Gouden Eeuw.

Marijke de Vos

Marijke de Vos doceert Nederlands, Drama, Kunstgeschiedenis en CKV op een categoriaal Gymnasium en Havo/VWO Scholengemeenschap en was medeauteur van Tekst in Context-deel 11, Vondels Joseph.

Roland de Bonth

Roland de Bonth promoveerde als historisch taalkundige en werkt in het voortgezet onderwijs.

Gerelateerde boeken