Gezocht: Historicus
Titel
Gezocht: Historicus
Prijs
€ 20,99
ISBN
9789462984646
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
124
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Discipline
Professioneel
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 15,99

Kayleigh Goudsmit

Gezocht: Historicus

'DAN WIL JE ZEKER LERAAR WORDEN?'
'MAAR DAAR IS TOCH GEEN WERK IN TE VINDEN?'

Dat is wat geschiedenisstudenten en alumni vaak te horen krijgen over hun studiekeuze. Kayleigh Goudsmit laat in 'Gezocht: Historicus' zien dat dit onterecht is.

Historici zijn volop aan het werk, op allerlei terreinen en in verschillende rollen. De waarde van de opleiding geschiedenis op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen duidelijk, zelfs niet voor degenen die het studeren of hebben gestudeerd. Goudsmit interviewde tientallen historici werkzaam in het onderwijs, de culturele sector, de media, het bedrijfsleven, de overheid, de politiek en de wetenschap. Hoe kwamen zij daar terecht? Wat hielp en wat hielp niet? En wat adviseren zij de hedendaagse historicus? 'Gezocht: Historicus' is een optimistisch boek voor werkzoekende historici, geschiedenisstudenten en iedereen die geschiedenis als studiekeuze overweegt.
Auteur

Kayleigh Goudsmit

Kayleigh Goudsmit (1990) is historicus en cultureel ondernemer. Zij werkt als freelance historicus voor verschillende opdrachtgevers, en als webredacteur bij Historici.nl, een website van Huygens ING en KNHG. In 2017 is zij verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar.

Gerelateerde boeken