Geschiedenis schrijven!
Titel
Geschiedenis schrijven!
Subtitel
Wegwijzer voor historici
Prijs
€ 21,99
ISBN
9789462982291
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
184
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 x 1.1 cm
Ook beschikbaar als
eBook PDF - € 19,99

Recensies en Artikelen

"In Geschiedenis Schrijven! vind je een waardevolle metgezel die je tijdens je gehele studieloopbaan kunt raadplegen." -- Jonge Historici

"Geschiedenis schrijven! is echter niet alleen degelijk, maar ook modern. Het bespreekt een methode als oral history, gaat in op het gebruik van digitale bronnen en geeft aanwijzingen voor het verwijzen naar websites." -- Gemma Blok, Historici.nl

Geschiedenis schrijven!

Wegwijzer voor historici

'Geschiedenis schrijven! Wegwijzer voor historici' biedt (aankomende) historici heldere richtlijnen voor de verschillende fasen van historisch onderzoek. Hoe kom je tot een goede vraagstelling? Hoe ga je om met de bronnen van het verleden? Hoe baan je je een weg door de literatuur? De wegwijzer maakt de lezer vertrouwd met de invloed van de digitalisering op het historisch handwerk en toont de geldende standaards met betrekking tot een geschreven of gesproken historisch betoog. Geschiedenis schrijven! bepleit een brede blik op de bronnen van het verleden: van archiefstukken tot beeldmateriaal en voorwerpen, kunst of het landschap.

Vele historici zijn werkzaam in het onderwijs, waar geschiedenis een grote vormende waarde heeft. Hiernaast zijn zij van oudsher ondersteunend aan beleidsmakers, en wordt er op hen een beroep gedaan bij de vele vormen van publieksgeschiedenis, zoals in musea, de media, en de vrijetijdssector. 'Geschiedenis schrijven!' biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van de noodzakelijke vaardigheden voor deze waaier aan beroepen.
Auteurs

Jeannette Kamp

Jeannette Kamp is gespecialiseerd in criminaliteitsgeschiedenis. Zij promoveerde in 2018 aan de Universiteit Leiden. Sindsdien was zij werkzaam als docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als postdoc aan Oxford University en de Universiteit Leiden.

Susan Legene

Susan Legêne is hoogleraar Politieke Geschiedenis en decaan van de faculteit Geesteswetenschappen aan de VU, werkte eerder bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen/Tropenmuseum en was bijzonder hoogleraar aan de UvA.

Matthias van Rossum

Matthias van Rossum promoveerde in 2013 als sociaal-economisch historicus (VU), was docent aan de Universiteit Leiden en is sinds 2015 senior onderzoeker bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Sebas Rümke

Sebas Rümke specialiseert zich in Chinese historiografie. Hij promoveert aan de Universiteit van Hamburg en de Fudan Universiteit in Shanghai.

Gerelateerde boeken