Welzijnseconomie
Titel
Welzijnseconomie
Subtitel
Hoe en waarom de economie moet veranderen
Prijs
€ 22,99
ISBN
9789463726603
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
180
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 x 1.6 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 20,99

Recensies en Artikelen

"a refreshing and insightful read for all those interested in a new form of doing economics, who will certainly find very important elements for such a project in this book"
Nuno Ornelas Martins in The Journal of Development Studies

Nicky Pouw

Welzijnseconomie

Hoe en waarom de economie moet veranderen

In deze tijden van toenemende ongelijkheid, klimaatverandering, migratie en pandemieën is het noodzakelijk om onze economie anders in te gaan richten. In 'Welzijnseconomie' presenteert Nicky Pouw een model om de economie duurzamer en sociaal rechtvaardiger te maken. Zij geeft tien redenen waarom onze economie moet veranderen en stelt een matrix voor waarin zij het menselijk welzijn in het centrum van de economie plaatst, in plaats van economische groei. 'Welzijnseconomie' is daarmee een van de eerste boeken die een voorstel doet voor een volledige verandering van de economie.
Auteur

Nicky Pouw

Nicky Pouw is universitair hoofddocent in Welzijnseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is auteur van Introduction to Gender and Wellbeing in Microeconomics (2017) en een van de redacteuren van The Wellbeing of Women in Entrepreneurship. A Global Perspective (2019).

Gerelateerde boeken