Welzijnseconomie
Title
Welzijnseconomie
Subtitle
Hoe en waarom de economie moet veranderen
Price
€ 22,99
ISBN
9789463726603
Format
Paperback
Number of pages
180
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
13.5 x 21 x 1.6 cm
Also available as
eBook ePub - € 20,99

Reviews and Features

"a refreshing and insightful read for all those interested in a new form of doing economics, who will certainly find very important elements for such a project in this book"
Nuno Ornelas Martins in The Journal of Development Studies

Nicky Pouw

Welzijnseconomie

Hoe en waarom de economie moet veranderen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
In deze tijden van toenemende ongelijkheid, klimaatverandering, migratie en pandemieën is het noodzakelijk om onze economie anders in te gaan richten. In 'Welzijnseconomie' presenteert Nicky Pouw een model om de economie duurzamer en sociaal rechtvaardiger te maken. Zij geeft tien redenen waarom onze economie moet veranderen en stelt een matrix voor waarin zij het menselijk welzijn in het centrum van de economie plaatst, in plaats van economische groei. 'Welzijnseconomie' is daarmee een van de eerste boeken die een voorstel doet voor een volledige verandering van de economie.
Author

Nicky Pouw

Nicky Pouw is associate professor in the Economics of Wellbeing at the Governance and Inclusive Development group at the University of Amsterdam. She is author of Introduction to Gender and Wellbeing in Microeconomics (2017) and co-editor of The Wellbeing of Women in Entrepreneurship. A Global Perspective (2019).

Related titles