'De radicaliseringsindustrie'
Titel
'De radicaliseringsindustrie'
Subtitel
Van pionieren naar professionaliseren
Prijs
€ 24,99
ISBN
9789463728539
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
278
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 cm
Discipline
Professioneel
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 22,99

Annebregt Dijkman

'De radicaliseringsindustrie'

Van pionieren naar professionaliseren

Aanslagen door terroristen, kinderen in strijdgebieden of 'falend' anti-radicaliseringsbeleid; de media staan er iedere dag vol mee. Maar wat betekent het eigenlijk om te werken met dit grillige fenomeen? Wie zijn de professionals die radicalisering en extremisme moeten voorkomen, wat zijn hun belangen, dilemma's en met welke risico's werken ze?

'De radicaliseringsindustrie' is een inleiding op een jonge en complexe beroepspraktijk. Op basis van onderzoek en jarenlange praktijkervaring laat de auteur zien wat er speelt en wat er nodig is: van pionieren naar professionaliseren. Dit boek is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken met radicalisering en zoekt naar antwoorden. Zoals eerstelijnsprofessionals en hun managers, studenten, opleiders, gemeenten, ministeries, politie, jeugd(zorg)organisaties maar ook journalisten, politici en wetenschappers. En iedereen die er wat van vindt.
Auteur

Annebregt Dijkman

Annebregt Dijkman (1979) is organisatieantropoloog en gespecialiseerd in radicalisering en extremisme. Ze werkt als adviseur en onderzoeker en is co-auteur van het boek 'Heb je een boze moslim voor mij?' over inclusieve journalistiek.

Gerelateerde boeken