'De radicaliseringsindustrie'
Title
'De radicaliseringsindustrie'
Subtitle
Van pionieren naar professionaliseren
Price
€ 24,99
ISBN
9789463728539
Format
Paperback
Number of pages
278
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm
Discipline
Professional
Also available as
eBook ePub - € 22,99

Annebregt Dijkman

'De radicaliseringsindustrie'

Van pionieren naar professionaliseren

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Aanslagen door terroristen, kinderen in strijdgebieden of 'falend' anti-radicaliseringsbeleid; de media staan er iedere dag vol mee. Maar wat betekent het eigenlijk om te werken met dit grillige fenomeen? Wie zijn de professionals die radicalisering en extremisme moeten voorkomen, wat zijn hun belangen, dilemma's en met welke risico's werken ze?

'De radicaliseringsindustrie' is een inleiding op een jonge en complexe beroepspraktijk. Op basis van onderzoek en jarenlange praktijkervaring laat de auteur zien wat er speelt en wat er nodig is: van pionieren naar professionaliseren. Dit boek is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken met radicalisering en zoekt naar antwoorden. Zoals eerstelijnsprofessionals en hun managers, studenten, opleiders, gemeenten, ministeries, politie, jeugd(zorg)organisaties maar ook journalisten, politici en wetenschappers. En iedereen die er wat van vindt.
Author

Annebregt Dijkman

Annebregt Dijkman (1979) is organisatieantropoloog en gespecialiseerd in radicalisering en extremisme. Ze werkt als adviseur en onderzoeker en is co-auteur van het boek 'Heb je een boze moslim voor mij?' over inclusieve journalistiek.

Related titles