De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal
Titel
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal
Subtitel
Herziene editie
Prijs
€ 22,99
ISBN
9789463728638
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
228
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Ook beschikbaar als
eBook ePub - € 20,99

Bart van der Sloot

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal

Herziene editie

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal is een gids voor iedereen die is geïnteresseerd in de veelbesproken regels uit de AVG. In deze wet, die sinds 2018 van toepassing is, heeft de Europese Unie nauwgezet beschreven wat je wel en niet mag doen met gegevens over anderen. Op een schending van die regels staan boetes van maximaal 20 miljoen euro.

Dit boek legt uit wat de belangrijkste plichten zijn van personen en organisaties die gegevens over anderen verwerken, zoals het treffen van technische veiligheidsmaatregelen, het doen van een impact assessment en het registreren van alle dataverwerkingsprocessen binnen de organisatie. Tevens bespreekt het welke rechten burgers hebben over wie gegevens worden verwerkt, zoals het recht om vergeten te worden, het recht op inzage en het recht om bezwaar te maken.
Auteur

Bart van der Sloot

Bart van der Sloot specialiseert zich op het gebied van Privacy en Big Data. Ook publiceert hij regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, gegevensbescherming en internetregulering. Bart van der Sloot is de general editor van de European Data Protection Law Review en de directeur van het Privacy & Identity Lab.

Gerelateerde boeken