Reinaert de vos
Titel
Reinaert de vos
Redacteur
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789053562475
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
104
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 x 0.8 cm

Frits van Oostrom

Hubert Slings (red.)

Reinaert de vos

Hofdag in het dierenrijk; bijna alle dieren klagen bij koning Nobel over de streken die de vos Reinaert hen heeft geleverd. Maar hoe krijg je een listige vos zover dat hij zich vrijwillig aan een gerechtelijke procedure onderwerpt? Bruun de beer, Tibeert de kater, Isengrijn de wolf en vele anderen ondervinden aan den lijve dat dat nog niet zo eenvoudig is. En uiteindelijk weet Reinaert ook Nobel op zijn zwakste plek te raken.

Reinaert de vos is zonder enige twijfel het hoogtepunt van de Middelnederlandse literatuur. In hoofdzaak is dat de verdienste van de Vlaamse dichter Willem 'die Madocke maecte'. In de dertiende eeuw schiep hij uit een Frans voorbeeld een nieuw dierenverhaal dat sindsdien de eeuwen moeiteloos overleeft. Hubert Slings bracht de tekst terug tot een in het onderwijs werkbare omvang, voorzag de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Met deze uitgave kan het meeslepende verhaal over Reinaert en zijn slachtoffers weer vele jaren mee.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Auteur

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom is Universiteitshoogleraar in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen. Voor zijn wetenschappelijk werk kreeg hij in 1995 de Spinozaprijs. Tevens is hij de voormalige voorzitter van de KNAW.
Redacteur

Hubert Slings

Hubert Slings is neerlandicus, mediëvist en literatuurdidacticus. Sinds 2007 is hij directeur van stichting entoen.nu.

Gerelateerde boeken