Faust
Titel
Faust
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789089642363
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
104
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm

Faust

Op uitdagende wijze presenteert dit boek de tradities van een groots literair thema: de Engelse Faust van Christopher Marlowe, de Duitse Historia van Doctor Faustus, La Damnation de Faust van Hector Berlioz, de etsen van Eugène Delacroix en ten slotte het Faustthema in de moderne Nederlandse literatuur rond De vieze engel van P.F. Thomése. De inleiding richt de schijnwerper op Goethes Faust.

Naast mogelijkheden tot vakoverstijgend werken leent het boek zich uitstekend voor een historiserende aanpak: de vier thematische delen trekken automatisch lijnen door de tijd, vanaf de opkomst van de Fauststof in de zestiende eeuw tot aan de moderne literatuur. Ook het geïntegreerd literatuuronderwijs en de kunsten (beeldende kunst en muziek in CKV) zullen in dit boek prima lesmateriaal vinden.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Auteurs

Jef Jacobs

Jef Jacobs was hoofddocent Duitse taal en literatuur van de Middeleeuwen en de vroegmoderne tijd aan de Universiteit Leiden.

Vincent Laarhoven

Vincent Laarhoven is docent Engels aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden

Ad van der Logt

Ad van der Logt is als lerarenopleider en nascholer verbonden aan de Leidse universitaire lerarenopleiding ICLON

Myra Nijhof-Gerscheva

Myra Nijhof is docente Duits aan het Stedelijk Gymnasium te Leiden en medeauteur van verscheidene leermiddelen voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Gerelateerde boeken