Amsterdam University Press
The Holocaust and Other Genocides
Titel
The Holocaust and Other Genocides
Subtitel
An Introduction
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789089643810
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
176
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 22 cm

Wichert ten Have, B. Boender (red.)

The Holocaust and Other Genocides

An Introduction

Ook verkrijgbaar in het Nederlands met ISBN 9789089643803

Naar aanleiding van de Holocaust beschreef Raphael Lemkin het verschijnsel genocide. De Verenigde Naties tekenden in 1948 een verdrag ter voorkoming van genocide in de toekomst. Sindsdien vond er volkerenmoord en grootschalige massamoord plaats in Cambodja, Rwanda en vele andere landen.

Genocide is een complex verschijnsel, met grote maatschappelijke gevolgen. Daders van genocide en massamoord worden in toenemende mate vervolgd door internationale tribunalen en gerechtshoven. Ook verdachten van misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog worden nog altijd ter verantwoording geroepen voor hun daden. Om de Holocaust en andere genociden in het voortgezet onderwijs te kunnen behandelen is een behoorlijke dosis feitenkennis nodig.

Deze bundel beschrijft kort en overzichtelijk vijf gevallen van genocide uit de twintigste eeuw en de rechtsgang die daarop volgde. Door illustraties, verwijzingen en het gebruik van puntsgewijze overzichten, en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur, wordt inzicht gegeven in processen van genocide.
€ 29,99
+ Bestel dit boek
Redacteurs

Wichert ten Have

B. Boender

Gerelateerde boeken