Taalverwerving en taalbeschouwing Grieks en Latijn
Titel
Taalverwerving en taalbeschouwing Grieks en Latijn
Subtitel
Vakdidactische kennis
Prijs
€ 22,99
ISBN
9789462986862
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
128
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm

S.M. Adema

Taalverwerving en taalbeschouwing Grieks en Latijn

Vakdidactische kennis

Docenten Grieks en Latijn in het voortgezet onderwijs hebben een specifieke kennis van de Griekse en Latijnse taalsystemen. Ze weten bijvoorbeeld dat het Grieks en Latijn naamvallen hebben en dat de meeste leerlingen niet gewend zijn aan dit verschijnsel. Ze spelen in hun lessen over die naamvallen daarop in. Deze specifieke kennis is de vakdidactische kennis van docenten Grieks en Latijn. 'Taalverwerving en taalbeschouwing Grieks en Latijn: vakdidactische kennis' is een handreiking voor alle docenten GTC en LTC die systematisch willen nadenken over hun vakdidactische kennis op het gebied van taalverwerving en de rol van grammatica daarbinnen.

Het boek biedt wetenschappelijke achtergronden en een praktische checklist waarmee taaldocenten hun grammaticalessen goed geïnformeerd kunnen ontwerpen.
Auteur

S.M. Adema

SUZANNE ADEMA is universitair docent bij de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Zij zet zich in voor de ontwikkeling en verspreiding van vakdidactische kennis over GTC en LTC. Ook doet ze taalkundig-narratologisch onderzoek in Latijnse narratieve teksten. Zij zet zich in voor de ontwikkeling en verspreiding van vakdidactische kennis over GTC en LTC. Ook doet ze taalkundig-narratologisch onderzoek in Latijnse narratieve teksten.

Gerelateerde boeken