Verhalen over verre landen
Titel
Verhalen over verre landen
Subtitel
Reizen op papier 1600-1800
Prijs
€ 20,00
ISBN
9789053564769
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
104
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
17 x 24 cm

Recensies en Artikelen

Over de reeds verschenen delen oordeelde de pers zonder uitzondering positief: Het is een mooie, fris ogende, didactisch verantwoorde uitgave, de eerste poging überhaupt om een oude tekst nu eens niet als een zwaarwichtig filologisch museumstuk uit te geven, maar als een ook voor de moderne lezer nog altijd boeiend en toegankelijk boek. Vrij Nederland |Met deze 'fraaie historie' is er weer literaire hoop voor de Tweede Fase! Reformatorisch Dagblad

Verhalen over verre landen

Reizen op papier 1600-1800

Reizen was in vroeger eeuwen erg riskant. De overlevingskans voor de schepelingen was gering, want veel schepen leden schipbreuk, vergingen in stormen, vlogen in brand of werden gekaapt. Maar wie heelhuids terugkeerde, had in elk geval veel te verhalen. Menigeen dikte ook zijn belevenissen aan. De vaak spectaculaire avonturen interesseerden veel meer mensen dan alleen de eigen kring in dorp of stad. Gewiekste uitgevers lieten de verhalen, dagboeken en scheepsjournalen drukken en zorgden voor een flinke verspreiding. Van deze reisverhalen biedt dit deel in de reeks 'Tekst in context' een uitgekiende selectie.

Verhalen over verre landen. Reizen op papier 1600-1800 is bedoeld voor literatuuronderwijs en CKV-1 in de bovenbouw van havo en vwo. Het rijk geïllustreerde boek heeft vijf themahoofdstukken over verre tochten vanuit Nederland in de zeventiende en achttiende eeuw: Verhalen over verre landen, De bloedstollende avonturen van schipper Bontekoe, Slaaf in Noord-Afrika, Vrouwen op reis en De belevenissen van El-ho op Zuidland.

Er is voor dit boek een digitale docentenhandleiding beschikbaar. Bent u docent, neem contact op met marketing@aup.nl.
Auteurs

Karel Bostoen

Karel Bostoen was specialist in de vroegmoderne Nederlandse literatuur.

M. Roos

Mirjam Roos aan de Universiteit van Leiden

Marijke Barend-Van Haeften

Marijke Barend-van Haeften is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam

Marijke Meijer Drees

Marijke Meijer Drees is universitair hoofddocent historische Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lia van Gemert

Lia van Gemert is hoogleraar historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Amsterdams Centrum voor de studie van de Gouden Eeuw.

Gerelateerde boeken