Onze Revolutie
Titel
Onze Revolutie
Subtitel
Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949
Prijs
€ 29,99
ISBN
9789463726689
Uitvoering
Paperback
Aantal pagina's
320
Taal
Nederlands
Publicatiedatum
Afmetingen
15.6 x 23.4 x 2.2 cm

Abdul Wahid, Yulianti (red.)

Onze Revolutie

Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949

Onze Revolutie bevat een selectie artikelen over de Indonesische revolutie (1945-1949) en de betekenis van deze revolutie voor de latere ontwikkeling van het land. De artikelen, geschreven door Indonesische ooggetuigen en academici van verschillende generaties, laten de complexiteit van de revolutie en de strijd voor de onafhankelijkheid zien, maar ook de ontwikkelingen in de geschiedschrijving en de beoordeling van deze gebeurtenissen in Indonesië.

De artikelen bewegen zich zowel op natio-naal als regionaal en lokaal niveau, met oog voor de dynamiek daartussen. Daarbij komen uiteenlopende thema’s aan bod, zoals de strijd van gewapende groepen tegen de Britten en de Nederlanders, de vlammende geestdrift van de Indonesische jongeren, de vele sociale bewegingen en opstanden en de rol van vrouwen. Deze bloemlezing biedt een boeiende blik op de Indonesische historiografie van de revolutie vanaf de jaren ’70.
Redacteurs

Abdul Wahid

Abdul Wahid is hoofd van het departement voor Geschiedenis en docent aan de Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoeksfocus is gericht op de sociaal-economische geschiedenis van Indonesië, kolonialisme en dekolonisatie.

Yulianti

Yulianti promoveerde in 2020 aan het Instituut voor Geschiedenis, Universiteit Leiden en Universitas Gadjah Mada op de ontwikkeling van het boeddhisme in Indonesië tussen 1900 en 1959, en de rol daarin van transnationale netwerken vanuit Zuid- en Zuidoost-Azië.