Onze Revolutie
Title
Onze Revolutie
Subtitle
Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949
Price
€ 24,99
ISBN
9789463726689
Format
Paperback
Number of pages
272
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm

Abdul Wahid, Yulianti (eds)

Onze Revolutie

Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Onze Revolutie bevat een selectie vertaalde Indonesische artikelen over de Indonesische revolutie (1945-1949) en de betekenis van die revolutie voor de ontwikkeling van de natie. De artikelen – geschreven door tijdgenoten en academici van verschillende generaties – laten de complexiteit van de Indonesische revolutie en de strijd voor de onafhankelijkheid zien, en ook de ontwikkelingen in het Indonesische denken daarover.

Nationale en lokale ontwikkelingen werkten op elkaar in. Aan bod komen de strijd van de Indonesische bevolking en van gewapende groepen tegen de Britten en de Nederlanders, de vlammende geestdrift van de Indonesische jongeren, de grote sociale onrust en daarnaast een heel diverse lokale en regionale dynamiek. Deze bloemlezing biedt een boeiende inkijk in de Indonesische historiografie van de revolutie.
Editors

Abdul Wahid

Abdul Wahid is hoofd van het departement voor Geschiedenis en docent aan de Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoeksfocus is gericht op de sociaal-economische geschiedenis van Indonesië, kolonialisme en dekolonisatie.

Yulianti

Yulianti promoveerde in 2020 aan het Instituut voor Geschiedenis, Universiteit Leiden en Universitas Gadjah Mada op de ontwikkeling van het boeddhisme in Indonesië tussen 1900 en 1959, en de rol daarin van transnationale netwerken vanuit Zuid- en Zuidoost-Azië.

Related titles