Onze Revolutie
Title
Onze Revolutie
Subtitle
Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949
Price
€ 29,99
ISBN
9789463726689
Format
Paperback
Number of pages
320
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 x 2.2 cm

Abdul Wahid, Yulianti (eds)

Onze Revolutie

Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Onze Revolutie bevat een selectie artikelen over de Indonesische revolutie (1945-1949) en de betekenis van deze revolutie voor de latere ontwikkeling van het land. De artikelen, geschreven door Indonesische ooggetuigen en academici van verschillende generaties, laten de complexiteit van de revolutie en de strijd voor de onafhankelijkheid zien, maar ook de ontwikkelingen in de geschiedschrijving en de beoordeling van deze gebeurtenissen in Indonesië.

De artikelen bewegen zich zowel op natio-naal als regionaal en lokaal niveau, met oog voor de dynamiek daartussen. Daarbij komen uiteenlopende thema’s aan bod, zoals de strijd van gewapende groepen tegen de Britten en de Nederlanders, de vlammende geestdrift van de Indonesische jongeren, de vele sociale bewegingen en opstanden en de rol van vrouwen. Deze bloemlezing biedt een boeiende blik op de Indonesische historiografie van de revolutie vanaf de jaren ’70.
Editors

Abdul Wahid

Abdul Wahid is head of the Department of History and lecturer at the Faculty of Cultural Sciences at the Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta, Indonesia.

Yulianti

Yulianti is lecturer in the Department of History, Faculty of Cultural Science at the Universitas Gadjah Mada in Yogyakarta, Indonesia. She is currently also teaching at the Center for Religions and Cross-Cultural Studies at the graduate school of the same university.