Gysbreght van Aemstel - Joost van den Vondel
Title
Gysbreght van Aemstel - Joost van den Vondel
Price
€ 35,99
ISBN
9789053560556
Format
Paperback
Number of pages
120
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
17 x 24 cm

Marijke Meijer Drees, Riet Schenkeveld-van der Dussen

Mieke Smits-Veldt (ed.)

Gysbreght van Aemstel - Joost van den Vondel

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Strijdrumoer klinkt op in de kerstnacht. Terwijl de Amsterdammers het kerstfeest vieren, dringen vijandelijke troepen de stad binnen. Zij hebben zich verscholen in een schip vol rijsthout, dat Gysbreght van Aemstel nietsvermoedend heeft laten binnenvaren. Gysbreght wil zijn stad verdedigen, maar de engel Rafaël maant hem te vluchten. Amsterdam, voorspelt de engel, zal zeker uit de as herrijzen.

'Gysbreght van Aemstel' werd van een inleiding, woordverklaringen en commentaar voorzien door M.B. Smits-Veldt, verbonden aan de Vakgroep Historische Nederlandse Letterkunde van Universiteit van Amsterdam

De Alfa-reeks omvat Poëzie, proza en toneel uit verschillende eeuwen en van verschillende auteurs. De reeks richt zich in eerste instantie op eerste- en tweedejaars studenten Nederlands, maar is ook bedoeld voor een in literatuur geïnteresseerd publiek. De teksten zijn, waar nodig, door deskundigen van commentaar en woordverklaringen voorzien.
Authors

Marijke Meijer Drees

Marijke Meijer Drees is universitair hoofddocent historische Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Editor

Mieke Smits-Veldt

Gysbreght van Aemstel werd van een inleiding, woordverklaringen en commentaar voorzien door M.B. Smits-Veldt, verbonden aan de Vakgroep Historische Nederlandse Letterkunde van Universiteit van Amsterdam

Related titles