Amsterdam University Press
'Heb je een boze moslim voor mij?'
Title
'Heb je een boze moslim voor mij?'
Subtitle
Over inclusieve journalistiek
Price
€ 25,99
ISBN
9789462988781
Format
Paperback
Number of pages
176
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm
Also available as
eBook ePub - € 23,99

Reviews

"De nonchalance waarmee mediaorganisaties nog steeds accepteren hoe eenzijdig ze zijn en berichtgeven, is stuitend. De auteurs leggen mechanismen bloot waar iedere redactie zich wat van moet aantrekken." - Joris Luyendijk, schrijver en journalist Als je de wereld vaak genoeg door de ogen van witte heteromannen bekijkt, zal je als persoon van kleur, vrouw of LHBTI'er gaan geloven dat er iets mis met je is. We hebben andere ogen nodig als we niet langer een eenzijdige incomplete wereld willen zien." - Tofik Dibi, schrijver

Zoë Papaikonomou, Annebregt Dijkman

'Heb je een boze moslim voor mij?'

Over inclusieve journalistiek

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.

Wat betekent het voor het nieuws als alle nieuwsmakers op elkaar lijken? Welke verhalen missen we daardoor als publiek? En hoe betrouwbaar en zorgvuldig kunnen journalisten de samenleving verslaan wanneer zij een blinde vlek hebben voor een deel van die samenleving? In 'Heb je een boze moslim voor mij?' onderzoeken onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou en onderzoeker Annebregt Dijkman waarom het (actualiteiten)media nog steeds niet lukt om diverser te worden, zowel in de afspiegeling van redacties als in hun manier van werken. Samen met meer dan 50 journalisten, opiniemakers en deskundigen nemen de auteurs de redactiecultuur onder de loep. Zij vertellen over hun ervaringen op de nieuwsvloer en ze delen hun ideeën om journalistiek inclusief te maken. Dat is uniek, omdat er nog nooit zo veel journalisten zich openlijk uitspraken over wat zij meemaakten op redacties. Papaikonomou en Dijkman volgden ook twee jaar lang de zoektocht naar meer diversiteit van online platform De Correspondent. Wat komt de redactie tegen op deze zoektocht en wat kunnen actualiteitenmedia daarvan leren?

€ 25,99
+ Order this book
Authors

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is onderzoeksjournalist en expert diversiteit en inclusie. Ze is de auteur van het boek 'Heb je een boze moslim voor mij?', waarvoor zij samen met Annebregt Dijkman ruim zestig journalisten en experts interviewde over diversiteit en inclusie in actualiteitenmedia. Samen met radio-DJ One'sy Muller maakt ze de mediakritische podcast 'Bonte Was Podcast', over blinde vlekken in de media. Ze schrijft over superdiversiteit voor online platform Nieuw Wij.

Annebregt Dijkman

Annebregt Dijkman is opgeleid als organisatieantropoloog en docent islam en heeft meer dan vijftien jaar professionele ervaring met processen van radicalisering. Ze werkt als onafhankelijk adviseur en onderzoeker en begeleidt overheden, bestuurders, organisaties en individuele professionals bij het werken met extremisme en inclusie. Ze schreef met onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou eerder het boek 'Heb je een boze moslim voor mij?' Over inclusieve journalistiek.

Related titles