Amsterdam University Press
Politieke sensitiviteit voor ambtenaren
Title
Politieke sensitiviteit voor ambtenaren
Subtitle
Het geheime handboek
Price
€ 24,95
ISBN
9789089648617
Binding
Paperback
Number of pages
160
Publication date
Dimensions
24 x 17 cm

Reviews

" (...) Er zijn al veel boeken over politiek-ambtelijke verhoudingen gepubliceerd, maar dit boek is nieuw. Het is bovendien een geheim handboek met geheime kennis. Er is niet eerder een boek geschreven over het politiek sensitief functioneren van de ambtenaar in de Nederlandse decentrale context. Geen van de boeken combineert de wetenschap en de theorie over 'de verhouding tussen ambtenarij en politiek' met 'poten-in-de-modder-kennis' die heel praktisch laat zien hoe men het doet. Het boek maakt inzichtelijk dat het in het belang van de ambtenaar is om naar de politieke wereld toe te bewegen in plaats van zich ervan af te keren. (...)"
www.beroepseer.nl

Politieke sensitiviteit voor ambtenaren

Het geheime handboek

This book is only available in Dutch. For more information please switch to the Dutch website.

€ 24,95
+ Order this book
Authors

Marike Simons

Drs. Marike Simons is communicatieadviseur en arbeids- en organisatiepsycholoog. Als politiek adviseur van het gemeentebestuur in Amsterdam leerde zij het politiek-strategische vak. Ook was zij werkzaam als communicatieadviseur bij adviesbureau Boer & Croon. In 2007 richtten Simons en Van de Wiel het politieke adviesbureau Simons Van de Wiel Versterking op, dat zich specialiseert in de ondersteuning van politici en ambtenaren op het gebied van bestuurlijke effectiviteit en politieke sensitiviteit. Zij werken sindsdien met politici van alle partijen en ambtenaren door het hele land.

Maud van de Wiel

Drs. Ing. Maud van de Wiel heeft een bestuurskundige en bedrijfstechnische achtergrond. Zij was voorheen werkzaam voor de gemeente Amsterdam en heeft zich vanuit verschillende functies verdiept in alle aspecten van het openbaar bestuur.

Harmen Binnema

Dr. Harmen Binnema is universitair docent en coördinator van het executive masterprogramma Bestuur en Beleid aan de USBO en onderzoeker bij USBO Advies. Hij houdt zich bezig met de thema's lokale politiek, bestuurskracht en politieke partijen.

Related titles