Afrikaanse letterkunde
Title
Afrikaanse letterkunde
Subtitle
Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen
Price
€ 35,99
ISBN
9789462989160
Format
Paperback
Number of pages
412
Language
Dutch
Publication date
Dimensions
15.6 x 23.4 cm
Also available as
eBook PDF - € 33,99

Reviews and Features

'een mooi monument voor de Afrikaanse letterkunde (...) voor nu heeft u met dit boek een overvloed aan kennis en heerlijke leestips in handen' - Trouw, 2019

Afrikaanse letterkunde

Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Afrika is niet alleen de bakermat van de mensheid, maar ook van prachtige literatuur. Naast oude schriftculturen, bijvoorbeeld in Ethiopië, Noord-Afrika en het Swahiligebied, is het continent rijk aan uiteenlopende mondelinge genres, van mythe tot spreekwoord, van liefdespoëzie tot epos en theater. Deze mondelinge tradities blijken een bron van inspiratie voor de geschreven literatuur, die ook beïnvloed is door een Europees genre als de roman. Er is een rijke verscheidenheid aan literaire teksten in Afrikaanse talen, terwijl de auteurs die in Europese talen schrijven ook internationaal volop in de schijnwerpers staan, net als Europese auteurs van Afrikaanse afkomst. Hun werk wordt steeds vaker in het Nederlands vertaald en sommigen schrijven in het Nederlands.

Afrika's literatuur kent verrassende invalshoeken en ontwikkelingen, die ook hun weg vinden naar nieuwe media, waar geëxperimenteerd wordt met een rijkdom aan literaire vormen. Oude en nieuwe tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen komen in Afrikaanse letterkunde ruim aan bod.

Afrikaanse letterkunde is tot op heden het enige overzichtswerk van Afrikaanse letterkunde in de Nederlandse taal. Eerdere, succesvolle edities verschenen in 1983 en 1990.
Authors

Mineke Schipper

Mineke Schipper is emeritus professor of intercultural literary studies at the University of Leiden.

Daniela Merolla

Daniela Merolla is hoogleraar Berberliteratuur en -kunst, Institut National des Langues et Civilisations Orientales (Sorbonne Paris-Cité).

Inge Brinkman

Inge Brinkman is professor Afrikastudies, Universiteit Gent.

Related titles