Amsterdam University Press
Praktijkgids infographics ontwerpen
Title
Praktijkgids infographics ontwerpen
Subtitle
Infographics voor beginners
Price
€ 29,99
ISBN
9789463722964
Format
Paperback
Number of pages
240
Publication date
Dimensions
22.5 x 22.5 x 1.5 cm

Jos van den Broek

Praktijkgids infographics ontwerpen

Infographics voor beginners

The following text is not available in English and will be shown in Dutch.
Infographics, of informatieve illustraties, maken een steeds belangrijker deel uit van de beeldtaal waarmee iedereen in de samenleving dag in dag uit wordt geconfronteerd. Er zijn talloze boeken geschreven over de esthetiek van dit visuele medium, maar een goed praktijkboek over do’s en don’t’s ontbreekt. Dat wreekt zich in de productie van veel visueel materiaal dat vaak ver onder de maat blijft.

Goed in elkaar gezette infographics kunnen zonder overdrijving van cruciaal belang zijn voor elk bedrijf en elke organisatie. Dat geldt voor de formulieren van de Belastingdienst net zo goed als voor de handleidingen en de looppaden in IKEA, en voor de zorgpaden in een academisch medisch centrum evenzeer als voor de ingewikkelde processtromen in een chemisch of farmaceutisch bedrijf. Een goede visualisatie van alle processtappen verhoogt de efficiëntie en helpt je om fouten te voorkomen.
€ 29,99
+ Order this book
Author

Jos van den Broek

Prof. dr. Jos van den Broek (1951) is een biochemicus en farmacoloog met veertig jaar praktijkervaring als wetenschapscommunicator (wetenschapsjournalist, hoofdredacteur, infographicsmaker en vormgever). Hij schreef als auteur en co-auteur tal van populair-wetenschappelijke boeken, die hij meestal zelf vormgaf.

Hij is de eerste auteur van Beeldtaal. Perspectieven voor makers en gebruikers (3de druk, Boom Onderwijs, 2019). Hij doceerde wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, met de nadruk op visuele en gezondheidscommunicatie.

Related titles